Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Ανακοίνωση από το Ανοιχτό Αντιφασιστικό Συντονιστικό Μυτιλήνης

Αντιρατσιστικός αγώνας στη Μυτιλήνη και πορεία στα γραφεία της ΧΑ

Η 29η Μαΐου θα αποτελεί ένα ιστορικό ορόσημο αξιοπρέπειας. Οι πολίτες της Λέσβου, μέσα από μια μεγαλειώδη -αλλά και οργισμένη- πορεία που κατευθύνθηκε προς τα γραφεία της νεοναζιστικής συμμορίας, φώναξαν με εκκωφαντικό τρόπο ότι τα καθάρματα της χρυσής αυγής δεν έχουν καμία θέση ανάμεσά μας. Τα γραφεία που επιδιώκουν να εγκαθιδρύσουν στην πόλη μας, δέχτηκαν από ένα πολύμορφο πλήθος κόσμου μια πρώτη -συμβολικού, προς το παρόν, τύπου- επίθεση στη βιτρίνα που θέλουν να χτίσουν· μια βιτρίνα που προσπαθεί να συγκαλύψει τον ανείπωτο γκεμπελισμό τους, το δολοφονικό τους μίσος απέναντι σε κάθετί το διαφορετικό, τις αρπαχτές τους, το ότι δεν είναι τίποτα παραπάνω από θρασύδειλοι μαχαιροβγάλτες και το ότι εκπροσωπούν το πέρασμα σε έναν μαφιόζικο καπιταλισμό, που δεν ενδιαφέρεται πλέον ούτε για τα προσχήματα.

Παρά το κλίμα τρόμου που οι φασίστες προσπάθησαν να δημιουργήσουν εδώ και μέρες (πράγμα που, βέβαια, προσπάθησαν και διάφοροι ψιλικατζήδες της πολιτικής), κανείς και καμιά δεν φοβήθηκε, αποδεικνύοντας ότι ο δημοκρατικός κόσμος, το αντιφασιστικό κίνημα, δεν φοβάται, δεν καταστέλλεται, δεν υποχωρεί αλλά μάχεται, διότι ακριβώς γνωρίζει ότι τίποτα δεν χαρίζεται και ότι όλα τα κοινωνικά κεκτημένα είναι αποτέλεσμα σκληρών και ανυποχώρητων αγώνων που εμπνέονται από ανθρώπινες αξίες και ιδανικά.
Το αντιφασιστικό κίνημα μπορεί να κλείσει τα γραφεία των φονιάδων, κάνοντας εργαλειακή –αλλά σε καμία περίπτωση αξιακή- χρήση της βίας. Όμως διέπεται από μία ποιοτική διαφορά: εκεί που οι φασίστες γυρνάνε στριφτές μαχαιριέςστις καρδιές των ανθρώπων, όπως συνέβη με τον Φύσσα και τον Λουκμαν, αυτό προτάσσει τη δημοκρατική κουλτούρα, τις αξίες της ανθρώπινης ελευθερίας, της ισότητας ανεξαρτήτως χρώματος, φύλου, θρησκεύματος και κάθε άλλου είδους διάκρισης που διαχωρίζει τους ανθρώπους.
Εδώ και τέσσερις μέρες, ολόκληρη η Μυτιλήνη βομβαρδίζεται από ένα και μόνο μήνυμα: στα καφενεία, στους δρόμους, στους χώρους εργασίας, στα πανεπιστήμια, στο σύνολο του (τοπικού και πανελλαδικού) τύπου, το μήνυμα είναι καθολικό και σαφές. Είναι ανεπιθύμητοι. Γι’ αυτό και είναι αναγκαίο να τεθεί άμεσα στον δημόσιο διάλογο η προοπτική του δημοψηφίσματος όπου η κοινωνία θα εκφραστεί ελεύθερα, χωρίς διαμεσολαβητές και αντιπροσώπους, με άμεση δημοκρατία, για το αν επιθυμεί τη φωλιά της εγκληματικής οργάνωσης. Ταυτόχρονα, καλούμε ολόκληρη την κοινωνία της Λέσβου να επαγρυπνεί, να δράσει οργανωμένα και να μην αναθέτει τη λύση του προβλήματος σε τρίτους, καθώς το τέρας προσπαθεί σε Ελλάδα και Ευρώπη να επανέλθει στο προσκήνιο της Ιστορίας με νύχια και με δόντια.
Όλες και όλοι όσοι βρέθηκαν στους δρόμους της Μυτιλήνης, απέδειξαν ότι όλα διακυβεύονται στον δημόσιο χώρο, στους δρόμους, στους «μεγάλους δρόμους που δεν βγάζουν πουθενά» αλλά που μόνο εκεί μπορούμε να αναπνεύσουμε ελεύθερα και καθαρά, μακριά από τη μπόχα των μαφιόζων και της εξουσίας. Υψώνουμε ένα μεγάλο οδόφραγμα απέναντι σε όλους αυτούς για να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας, για την ισότητα, την αλληλεγγύη, την ομορφιά, την ελευθερία του ατόμου και της κοινωνίας.

Όλα τώρα αρχίζουν...
Πολίτες ενάντια στον Μεσαίωνα

Υ.Γ. Η δύναμη του αντιφασιστικού αγώνα αποτυπώθηκε με τον πιο κραυγαλέο τρόπο στις αντιδράσεις όλων των ανθρώπων, που επικρότησαν το σύνολο των πρακτικών της διαδήλωσης, είτε συμμετείχαν εξαρχής σ’ αυτήν είτε όχι. Όσοι και όσες συστεγάζονται με τους φασίστες θα αποζημιωθούν για τις αναπόφευκτες ζημίες που υπέστησαν – μέρος των διαδηλωτών έχει ήδη συγκεντρώσει το ανάλογο χρηματικό ποσό. Παρόλα αυτά, οφείλουν και οι ίδιοι/ες να αναλογιστούν τις τεράστιες ευθύνες που έχουν και να πάρουν μέτρα για το οριστικό κλείσιμο των γραφείων της ναζιστικής συμμορίας.

Επίσης θα πραγματοποιηθεί συνέλευση στην ατε την Πέμπτη 5/6 στις 7.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου