Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Για την επίθεση με πυροβολισμούς εναντίον του Κ*ΒΟΞ στις 3/6/2014




Ξημερώματα Τρίτης περίπου στις 2.30, άγνωστοι πυροβόλησαν τουλάχιστον 5 φορές την κεντρική είσοδο του κατειλημμένου κοινωνικού κέντρου Κ*Βοξ. Δύο εκ των σφαιρών διαπέρασαν το εξωτερικό ρολό και θρυμμάτισαν την κεντρική γυάλινη είσοδο. Ευτυχώς εκείνη την ώρα δεν υπήρχε κάποιος σύντροφος εντός της κατάληψης.
Το τελευταίο διάστημα το Κ*Βοξ μαζί με κατοίκους, συλλογικότητες και αγωνιστές της περιοχής, παίρνει μια σειρά από πρωτοβουλίες για δράσεις ενάντια στις μαφίες και το εμπόριο ναρκωτικών στα Εξάρχεια το οποίο πραγματοποιείται με την ανοχή και την κάλυψη της αστυνομίας. Την Τετάρτη 28/5 πραγματοποιήθηκε μαζική συνέλευση με αντικείμενο κουβέντας τα παραπάνω με συμμετοχη κατοίκων, εργαζομένων και συλλογικοτήτων των Εξαρχείων. Πάρθηκε η απόφαση για τη δημιουργία λαϊκής συνέλευσης στα Εξάρχεια και για συγκέντρωση-πορεία την Πέμπτη 5 Ιούνη ως αρχή ενός κύκλου δράσεων ενάντια στις μαφίες και τους κρατικούς προστάτες τους. Θεωρούμε ότι οι πυροβολισμοί εναντίον του Κ*Βοξ δύο μέρες πριν τη συγκέντρωση και πορεία είναι μια απελπισμένη προσπάθεια εκφοβισμού του κινήματος και της τοπικής κοινωνίας από τους ναρκέμπορους, που σε συνεργασία με την αστυνομία, θέλουν να γκετοποιήσουν την περιοχή. Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι κάλυκες από την επίθεση που δεχτήκαμε περισυνελέγησαν από εμάς 12 ώρες μετά το συμβάν. Όπως και σε άλλες περιπτώσεις ένοπλων συμπλοκών μεταξύ μαφιόζων στην περιοχή όπου τους κάλυκες τους μάζευαν κάτοικοι, αφού η αστυνομία ούσα συνεργαζόμενη με τα κυκλώματα επιδεικνύει προκλητική αδράνεια.
Το Κ*Βοξ από την πρώτη μέρα υπάρξής του έχει εναντιωθεί στη συστράτευση αστυνομίας μαφίας στα Εξάρχεια και στη γκετοποίηση της περιοχής. Πολλές φορές σύντροφοι του Κ*Βοξ έχουν στοχοποιηθεί για τη δράση τους και απο την αστυνομία και από τις μαφίες, όπως και από μεγάλο κομμάτι των ΜΜΕ. Δεν έχει περάσει αρκετός καιρός άλλωστε όπου τρεις σύντροφοι του Κ*Βοξ κλητεύθηκαν ως ύποπτοι στη ΓΑΔΑ με μοναδικό στοιχείο “ανώνυμο τηλεφώνημα” το οποίο τους συνέδεε με μια παρέμβαση αναρχικών στα Εξάρχεια ενάντια στη διακίνηση.
Αφού δεν κατάφεραν να μας τρομοκρατήσουν με την εισβολή της αστυνομίας στο κτίριο (Απρίλης '12), με τις εισβολές στα σπίτια μας (Γενάρης '14), τις κλητεύσεις (Απρίλης '14) και τις διαρκείς απειλές εναντίον μας, επιστρατεύονται οι σφαίρες θρασύδειλων κουμπουροφόρων.
Το κίνημα δεν τρομοκρατείται με τίποτα από τα παραπάνω.
Καλούμε τον κόσμο του αγώνα και της αλληλεγγύης στη συγκέντρωση-πορεία στην πλατεία Εξαρχείων την Πέμπτη 5 Ιούνη στις 18.00

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Κ*ΒΟΞ

Από athens.indymedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου