Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Free Thinking Zone-Οίκος Περιορισμένης Σκέψης


To Free Thinking Zone είναι βιβλιοπωλείο-καφέ-χώρος συζητήσεων και βεβαίως βεβαίως είναι και το αγαπημένο στέκι της σύγχρονης νεοελληνικής φιλελεύθερης διανόησης(χαχαχα!).

Στην είσοδο λοιπόν του μαγαζιού αυτού θα δείτε και μια ταμπελίτσα που γράφει από κάτω από την ονομασία του, ότι περιγράφεται ως Οίκος Ανοχής Σκέψης.

Αλλά μάλλον δεν είναι Οίκος Ανοχής Σκέψης, είναι Οίκος Περιορισμένης Σκέψης, αφού δεν γίνεται να βγάζουν προς τα έξω μια εικόνα ενός χώρου μέσα στον οποίο μπορεί ο καθένας να πει ότι θέλει, ενός χώρου μέσα στο οποίο τα βιβλία δεν λογοκρίνονται και ταυτόχρονα να ενημερώνουν τους θαμώνες του ότι:


Πράγμα που σημαίνει ότι δεν ανέχονται τη σκέψη. Σημαίνει ότι την περιορίζουν. Αλλά είναι και υποκριτές πέραν των άλλων γιατί από κάτω ακριβώς, από την γελοία πλάκα που έχουν βάλει στη μνήμη των θυμάτων της 17Ν, μέσα στους οποίους είναι και βασανιστής της Χούντας, υπάρχει βιβλίο με κείμενα των Λένιν-Ρόζα-Τρότσκυ. Αυτές οι 3 μορφές του κομμουνιστικού κινήματος είχαν ακριβώς την ίδια ιδεολογία με τον Κουφοντίνα και την 17Ν,σε παραλλαγή βέβαια αφού όλοι ανήκαν σε διαφορετικά ρεύματα αλλά ήταν όλοι κομμουνιστές όπως και οι της 17Ν,στο βιβλία αυτό τέλος πάντων αναλύονται οι θέσεις των 3 μορφών αυτών για την ατομική τρομοκρατία,τη βία και την επανάσταση. 

Και οι 3 τους δεν καταδίκασαν την τρομοκρατία ως μέσο της επανάστασης. Πολλές φορές στήριζαν τις συνωμοσίες ή τους φόνους αξιωματούχων και κεφαλαιοκρατών.

Δεν γίνεται λοιπόν να δέχονται να πουλήσουν αυτό το βιβλίο και να μην δέχονται το βιβλίο του Μήτσου Κουφοντίνα.

Εκτός και εάν ο αγώνας ο ένοπλος των Λένιν-Ρόζα-Τρότσκυ δεν είχε νεκρούς,που χλωμό το κόβω...Πιο πιθανόν είναι εκεί στο Free Thinking Zone να είναι υποκριτές.

2 σχόλια:

  1. Φίλε συνεπαναστάτη GeekSociologist το βιβλίο "Μέθοδοι Αποτελεσματικής Σφαγής Αντιφρονούντων Στα Γκούλαγκ" του Καπετάν Ελληνοσφάχτη του Καλαματιανού, εκδοθέν από τις Εκδόσεις "Το Κονσερβοκούτιον" - 1948, το πουλάνε αυτοί οι σαχλοφιλελεδες ή είναι τόσο μα τόσο σκοταδιστές; Τόσο κατά της ελευθερίας του λόγου και της σκέψης; Ε τους καραγκιόζηδες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή