Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Έργα και ημέρες Κ. Αρβανιτόπουλου …

Ο Ροδόπουλος της ΑΚΜΗΣ και ο Αρβανιτόπουλος της Παιδείας(φωτ από zoornalistas.blogspot.gr)








 
 
Ο Ροδόπουλος της ΑΚΜΗΣ και ο Αρβανιτόπουλος της Παιδείας(φωτ από zoornalistas.blogspot.gr)
όπως αποδεικνύεται ..
Δεν ήταν «στιγμιαίο» το «έγκλημα» του Υπ. Παιδείας …    Μετά τα εγκαίνια σε ιδιωτικό ΙΕΚ (ΑΚΜΗ) συνεχίζει
την πρόκληση επιδίδοντας βραβείο σε τελετή ιδιωτικού «πανεπιστημίου» (AIT συμφερόντων Κόκκαλη – Intracom)!

unnamed

Κατά τα άλλα ο κύριος αυτός συνεχίζει το καταστροφικό έργο διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης, και κατάφερε
να βάλει απέναντί του όλη την εκπαιδευτική κοινότητα τόσο σύντομα και τόσο «αποτελεσματικά» όσο κανένας
προκάτοχός του …!   Δεν είναι παγιδευμένος (ο «συνάδελφος») όπως λένε μερικοί αλλά απολύτως συνειδητός
εργολάβος του γκρεμίσματος, πειθήνιος στα αφεντικά του… εγχώρια και μη.
Κι όλα αυτά, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις και αυτής της ΔΑΚΕ Πειραιά (περιοχή όπου εκλέγεται …).
«Έχει ολόκληρη την ευθύνη μαζί με τους συνεργάτες του για τα χάλια της δημόσιας εκπαίδευσης. Μόνο ένας δρόμος τού έχει απομείνει αν δεν θέλει να γραφτεί στην ιστορία ως ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς του δημόσιου σχολείου: να παραιτηθεί! Αλλιώς τον περιμένει ίδια τύχη με πολλούς προκατόχους του. Κοντογιαννόπουλος, Αρσένης, Γιαννάκου, Καλός, Διαμαντοπούλου τελείωσαν άδοξα την καριέρα τους στην πολιτική αφού συνέβαλαν στην καταστροφή της δημόσιας εκπαίδευσης. Όλοι τους ξεκίνησαν με οράματα για την εκπαίδευση και την κοινωνία αλλά γρήγορα κατέληξαν πολιτικά πτώματα»

Να σε ποιά «ομαλότητα» και «κανονικότητα» οδηγήσατε τα Πανεπιστήμια

safe_image.php
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μας λένε να σταματήσουμε την απεργία. Για να επανέλθουν τα πράγματα στην «ομαλότητα» στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και να ξεκινήσει «κανονικά» η εκπαιδευτική διαδικασία.
Ας δούμε ποια είναι η «ομαλότητα» και η «κανονικότητα» στην οποία αναφέρονται.
Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, υπολογίζοντας ΜΟΝΟ τους εργαζόμενους που έχουν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης του κλάδου τους και εκείνους που είναι σε αργία εν αναμονή πειθαρχικού λόγω μη απογραφής, και απολύτωςΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ – και ΧΩΡΙΣ να συνυπολογίζονται οι 498 εργαζόμενοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα κατόπιν μοριοδότησης:
Χωρίς ΚΑΝΕΝΑΝ υπάλληλο έχουν μείνει οι γραμματείες των Τμημάτων Πληροφορικής και Χημείας. Εξυπηρετούν αντίστοιχα 2.051 και 1.862 προπτυχιακούς φοιτητές (σε «κανονικά» έτη φοίτησης), 760 και 309 μεταπτυχιακούς και 240 και 130 υποψήφιους διδάκτορες (στοιχεία δημοσιευμένων εκθέσεων εσωτερικής αξιολόγησης). Σημειώνουμε ότι οι γραμματείες δεν εξυπηρετούν μόνο το φοιτητικό πληθυσμό, αλλά το σύνολο των λειτουργιών των Τμημάτων.
Με ΕΝΑΝ υπάλληλο θα βρεθούν οι γραμματείες των Τμημάτων Γαλλικής Φιλολογίας και Φαρμακευτικής. Ενδεικτικά, η γραμματεία του Τμήματος Γαλλικής Φιλολογίας εξυπηρετεί 3.329 προπτυχιακούς φοιτητές, 72 μεταπτυχιακούς και 48 υποψήφιους διδάκτορες.
Αποδεκατισμένες (με μείον 5 και πάνω εργαζόμενους) είναι οι γραμματείες των Τμημάτων Ιατρικής, Νομικής και Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία. Ενδεικτικά, η γραμματεία της Ιατρικής εξυπηρετεί 2.918 προπτυχιακούς φοιτητές, 1.779 μεταπτυχιακούς και 10.463 υποψήφιους διδάκτορες.
Επίσης, ενδεικτικά, σε 11 γραμματείες Τμημάτων, όποτε ανοίξουν, δε θα υπάρχει:
Σε 3 το 20-25% του προσωπικού
Σε 1 το 33%
Σε 2 το 39%
Σε 1 το 43%
Σε 1 το 60%
Σε 2 το 67%
Σε 1 το 75%
Απολύτως δυσλειτουργικές θα είναι οι γραμματείες στις οποίες οι προϊστάμενοι είτε βρίσκονται σε αργία, είτε αναγκάστηκαν να καταθέσουν εσπευσμένα αιτήσεις συνταξιοδότησης, γιατί, παρότι ήταν απολύτως ενεργοί και πολύτιμοι για τη συνέχιση της λειτουργίας του Ιδρύματος, βρέθηκαν υπό την απειλή της απόλυσης. Οι γραμματείες αυτές δεν είναι λίγες.
Η κατάσταση που διαμορφώνεται σε γραμματείες Τομέων και Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών είναι ακόμα χειρότερη.
Σε ό,τι αφορά εργαστήρια και κλινικές που σχετίζονται ΑΜΕΣΑ με την εκπαιδευτική διαδικασία, η υποστήριξη της διοικητικής και εκπαιδευτικής τους διαδικασίας είναι στον αέρα. Ας σημειωθεί ότι οι κλινικές εξυπηρετούν ΑΣΘΕΝΕΙΣ, τους οποίους η αδυναμία λειτουργίας τους θα επηρεάσει ΑΜΕΣΑ.
Υπηρεσίες βασικότατες για την απρόσκοπτη συνέχιση των σπουδών των φοιτητών έχουν υποστεί ανεπανόρθωτο πλήγμα. Ενδεικτικά, η μηχανογράφηση, υπηρεσία απαραίτητη για την καταχώρηση της βαθμολογίας, την έκδοση πτυχίων και πιστοποιητικών, κ.α. βρίσκεται με το 40% των εργαζόμενων σ’ αυτή σε διαθεσιμότητα.
Χωρίς φύλαξη θα μείνουν αρκετά κτίρια. Ενδεικτικά μόνο αναφέρουμε ότι οι 9 εργαζόμενοι, μόνιμοι και ΙΔΑΧ, στη φύλαξη του κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής είναι είτε σε διαθεσιμότητα είτε σε αργία.
Σημειώνουμε και πάλι ότι αυτά τα στοιχεία ΔΕ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ τους 498 εργαζόμενους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα κατόπιν μοριοδότησης.
 
Για ποια «ομαλότητα» και «κανονικότητα» μιλάνε λοιπόν;
Αυτό που εννοούν όταν χρησιμοποιούν αυτούς τους όρους, είναι ένα συρρικνωμένο Πανεπιστήμιο που θα απευθύνεται σε λιγότερους φοιτητές. Ένα Πανεπιστήμιο με δίδακτρα όπου τη δουλειά θα βγάζουν ενοικιάζομενοι εργαζόμενοι ή οι φοιτητές που θα παρέχουν άμισθη εργασία αντί διδάκτρων. Με όσα τμήματα δεν καταφέρουν να «αυτοχρηματοδοτηθούν» (να βρουν πόρους δηλαδή στην αγορά) για να λειτουργήσουν απλά να κλείνουν.
 
Ενδιαφέρονται στ’ αλήθεια για τα παιδιά που σπουδάζουν στο πανεπιστήμιο αυτοί που συντάσσονται με την κυβέρνηση και στρέφονται εναντίον του αγώνα μας για τη ζωή μας και ενάντια στην αποδόμηση και ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου Πανεπιστημίου;
 
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου