Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Όχι άλλος ΔΑΠίτικος αυτομαστισμός.


Το τελευταίο μήνα εκπομπές επί εκπομπών και ρεπορτάζ επί ρεπορτάζ προβάλλονται στους τηλεοπτικούς δέκτες για τη μεγάλη απεργία των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ. Στις εκπομπές αυτές, καθώς και στα ρεπορτάζ, βλέπουμε συνεχώς φοιτητές που αγανακτούν με την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων και βγαίνουν κλαψουρίζοντας να ζητήσουν τη λήξη της απεργίας γιατί «θέλουν να κάνουν μάθημα» και γιατί «πληρώνουν οι γονείς τους».

Αυτά τα άτομα όμως δεν είναι τίποτα παραπάνω από μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που πάνε από πάνελ σε πάνελ για να δημιουργήσουν την ψευδή αίσθηση ότι η ελληνική κοινωνία έχει αρχίσει να αγανακτεί με την όλη κατάσταση. Στη προσπάθεια αυτή έχουν μπει και δημοσιοκάφροι όπως η κυρ-Τατιάνα και ο μπαρμπα-Γιάννης ο Pretender που έκαναν εκπομπές με κεντρικό θέμα συζήτησης την απεργία.

Τι λένε όμως οι ΔΑΠίτες και οι ΔΑΠίτισσες που βγαίνουν στο τηλεοπτικό γυαλί; Λένε ότι δεν γίνεται φοιτητές που κάνουν καταλήψεις και διοικητικοί υπάλληλοι να τους στερούν την δυνατότητα να κάνουν μάθημα. Εκ πρώτης δεν φαίνεται κάτι παράλογο σε αυτό. Ίσα ίσα είναι θεμιτό οι φοιτητές να θέλουν να κάνουν μάθημα.

Εδώ όμως μπαίνει ένα ζήτημα...Με ποιους καθηγητές θα κάνουν μάθημα αφού το υπουργείο έδιωξε όλους τους συμβασιούχους καθηγητές μέσα σε 3 χρόνια; Στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το οποίο έχει περίπου 15-16 τμήματα, με όλους τους συμβασιούχους καθηγητές απολυμένους δεν διδάσκονται 200 μαθήματα συνολικά. Μπορώ να κάνω κατάληψη με αίτημα να έχω καθηγητές να μου κάνουν μάθημα;

Οι διοικητικοί υπάλληλοι κάνουν απεργία εδώ και 10 βδομάδες διότι τους απολύουν. Τι σημαίνει απολύσεις διοικητικών υπαλλήλων; Από το πολύ απλά πράγματα όπως ότι δεν θα υπάρχουν άνθρωποι να καθαρίζουν τις τουαλέτες μέχρι το ότι δεν θα υπάρχουν άνθρωποι να εξυπηρετούν φοιτητές για την έκδοση αναλυτικών βαθμολογιών. Επίσης γραφεία Erasmus πάνε περίπατο, προσπάθεια εξασφάλισης ΕΣΠΑ δεν θα γίνονται αφού δεν θα υπάρχουν υπάλληλοι και άλλα πολλά.

Και το βασικότερο...Οι σύγκλητοι των ΕΚΠΑ και ΕΜΠ έστειλαν αναφορές στο Υπουργείο Παιδείας στο οποίο λένε ότι όχι μόνο δεν τους περισσεύουν διοικητικοί υπάλληλοι για να απολύσουν αλλά χρειάζονται επιπλέον υπαλλήλους γιατί έχουν κενά. Το Υπουργείο όμως δεν νοιάζεται. Θέλουν να απολύσουν τόσους όσους τους έχουν πει από τρόικα και κυβέρνηση.

Και εδώ έρχεται ο ρόλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Δεν μπορούν να βγουν δημόσια να πουν ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ότι στηρίζουν την κυβέρνηση γιατί ακόμα και οι απολιτίκ πολίτες θα τους απαξιώσουν. Αν'αυτού προβάλλουν τους εαυτούς τους ως αγανακτισμένους φοιτητές/πολίτες που θέλουν απλά να ανοίξουν οι σχολές. Γιατί όμως αυτοπροβάλλονται με τον τρόπο αυτό; Μα για να βάλουν μπρος τον κοινωνικό αυτοματισμό και να δημιουργήσουν κλίμα έχθρας ανάμεσα σε φοιτητές-διοικητικούς υπαλλήλους και γονείς. Για να το κάνουν αυτό βγαίνουν στη TV είτε στήνουν διαδικτυακές καμπάνιες, όπως αποκάλυψε και ο Άρης Χατζηστεφάνου(διαβάστε περισσότερα εδώ) για να δείξουν ότι έχουν μαζική αποδοχή από την κοινωνία. Mάλιστα στο τελευταίο 15λεπτο της σημερινής Ελληνοφρένειας μπορείτε να ακούσετε εκπρόσωπο των διοικητικών υπαλλήλων να αποκαλύπτει πως οι 22.000 υπογραφές που λέει ότι έχει μαζέψει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είναι πλαστές.

Οι φοιτητές έχουν επίσημα θεσμικά όργανα. Τους συλλόγους φοιτητών στους οποίους γίνονται συνελεύσεις με όλους τους φοιτητές να έχουν δικαίωμα ψήφου και λόγου. Και οι 9 σύλλογοι φοιτητών του ΕΜΠ αποφάσισαν κατάληψη σε στήριξη των διοικητικών υπαλλήλων. Η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ παραιτήθηκε επίσης σε ένδειξη στήριξης των διοικητικών υπαλλήλων. Η απεργία των διοικητικών είναι τόση δίκαιη που ο μόνος τρόπος για να την σπάσει η κυβέρνηση είναι με τα ΜΑΤ, διότι ούτε ο ΔΑΠίτικος αυτοματισμός πιάνει, ούτε οι απειλές. Μόνο με τα ΜΑΤ μπορούν να την σπάσουν και ξέρουν ότι εάν το τολμήσουν τα Πανεπιστήμια θα ενεργοποιηθούν και δεν θα αφήσουν την κυβερνητική εξουσία σε χλωρό κλαρί.


Τέλος θέλω να σας παραθέσω μια συζήτηση που θα μπορούσε να είχε γίνει ανάμεσα σε φοιτητή που στηρίζει την απεργία και σε φοιτητή κατά της απεργίας:

-Σέλω να κάνω μάθημα.
-Μα έχουν απεργία οι διοικητικοί και κατάληψη οι φοιτητές.
-Ζε με νοιάζει σου λέω, σέλω να κάνω μάθημα.
-Ρε τους απολύουν τους ανθρώπους. Και σε εσάς βάζουν να πληρώνεται συγγράματα και δίδακτρα.
-Σέλω να κάνω μάθημα, ζεν σέλω να πληλώνουν τσάμπα λεφτά ο μπαμπάκας μου και η μαμάκα μου.
-Ε γύρνα στο σπίτι σου και έλα ξανά όταν ανοίξουν οι σχολές.
-Όσι,με καθυστελούν, σέλω να πάλω πτυχίο να...
-...να βγεις στην αγορά ανεργίας...
-Όφου, ζε με νοιάζει, σέλω να κάνω μάθημα!Ανοίτστε τις σχολέθ τώλα.
- Ε έλα στη Συνέλευση και πες τα.-Όσι, σα τα πω στη κυρία Τατιάνα και τον κυρ-Γιάννη.

Τα φιλιά μου,
Ο Άκρατος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου