Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Ένα σύνθημα και η φιλελεύθερη κενολογία




«Η «Χούντα» δεν τελείωσε το 73'» λέει το σύνθημα και παίρνει διάφορες ομοιοκαταληκτικές συνέχειες όπως «μπάτσος υπάρχει σε κάθε γωνία» για να καταδειχθεί η αστυνομοκρατία, «ψωμί παιδεία ελευθερία» για να καταδειχθεί η συνέχεια των αιτημάτων αφού η ανεργία ακόμα καλπάζει,η εκπαίδευση βάλλεται από παντού και η ελευθερία έχει πάει περίπατο, «εμπρός για της Γενιάς μας τα Πολυτεχνεία» φωνάζεται από φοιτητές και υπάρχουν ακόμα αρκετές ομοιοκαταληκτικές  συνέχειες σε παρόμοιο πνεύμα με αυτές τις 3 που ανέφερα.


Το σύνθημα όμως αυτό έχει και γίνει μπαντιέρα πάσης φύσεως φιλελεύθερων που λένε ότι αυτό το σύνθημα δεν έχει απολύτως καμία σημασία στο σήμερα γιατί σήμερα δεν έχουμε χούντα. Ναι, σήμερα δεν έχουμε κάποιον στρατηγό στην εξουσία. Σίγουρα όμως δεν έχουμε και Δημοκρατία, και δεν εννοώ φυσικά την Άμεση Δημοκρατία στην οποία οι πολίτες αποφασίζουν για τους εαυτούς τους, λέω για την Αστική Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Όπως λοιπόν λέει και ένα άλλο σύνθημα, δεν έχουμε τη Χούντα του 67'-73', έχουμε όμως τη Χούντα της Εποχής μας.

Και αυτό ισχύει απόλυτα μιας και η κυβερνητική εξουσία δεν έχει καμία μαζική κοινωνική νομιμοποίηση, συμπεριφέρεται αυταρχικά σε όποιον αντιδρά, ασκεί τρομοκρατικές μεθόδους καταστολής(βλ. 200+ προσαγωγές πριν την πορεία της 17ης Νοέμβρη 2013 και Σκουριές),στελέχη της να καλλιεργούν για εμφυλιακό κλίμα (Φαήλος και Λαζαρίδης) και χύνουν ρατσιστικό μίσος, νόμοι ολόκληροι περνάνε με την μορφή Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, ο υπ. Παιδείας θέλει να στείλει τα ΜΑΤ να σπάσει την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ. Όλα αυτά σίγουρα δεν είναι δημοκρατικές πρακτικές άσκησης πολιτικής εξουσίας. Για να μην μιλήσω για ενδεχόμενες προβοκάτσιες εις βάρος όλων όσων θέλουν να αντισταθούν στη δεξιόστροφα νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση που θυμίζουν υπόθεση Gladio στην Ιταλία του 70'.

Οπότε ναι, η αυταρχικότητα της εξουσίας δεν τελείωσε το 73΄, η αστυνομοκρατία δεν τελείωσε το 73', ο χαφιεδισμός και το κυνήγι λόγω ιδεών δεν τελείωσε το 73', η Χούντα δεν τελείωσε το 73', άλλαξε ρούχα, έβαλε κοινοβουλευτική αμφίεση και συνεχίζεται και το σύνθημα παραμένει επίκαιρο και καίριας σημασίας.

ΥΓ: Και καμία Χούντα δεν τελειώνει ποτέ όσο υπάρχουν μίζεροι νοικοκυραίοι που δεν αντιδρούν σε κάθε είδος καταπίεσης. Το Πολυτεχνείο δεν είναι «η κορυφαία πράξη του αντιδικτατορικού αγώνα του ελληνικού λαού», είναι η εξεγερσιακή έκφραση της αντίθεσης στην καταπίεση της εξουσίας από μια μερίδα φοιτητών(αριστερών και αναρχικών) και μόνο αυτό και για αυτό αξίζει να θυμόμαστε και να τιμάμε τους ανθρώπους αυτούς, όχι μόνο με πορείες αλλά συνεχίζοντας την εξεγερσιακή  έκφραση της αντίθεσης στην καταπίεση της εξουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου