Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Marfin: Κυνήγι μαγισσών

Διαβάζω στο news247.gr ότι ο κατηγορούμενος αντιεξουσιαστής  Θεόδωρος Σίψας, θα δικαστεί «για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως τελεσθείσας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κατά συναυτουργία και κατά συρροή τετελεσμένης και εν απόπειρα, της εκρήξεως εκ της οποίας επήλθε θάνατος και κίνδυνος για ανθρώπους και ξένα πράγματα, της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικής βόμβας και της απρόκλητης φθοράς ξένης περιουσίας δια εκρήξεως από πρόσωπο που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του» στην υπόθεση της Marfin.
Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω ποιος το έκανε.  Δεν ξέρω εάν αυτοί που πέταξαν την μολότοφ στη τράπεζα ήταν σύντροφοί μου από τον αναρχικό χώρο. Δεν ξέρω εάν ήταν παρακρατικοί φασίστες εντεταλμένοι από την τότε κυβερνητική εξουσία ή ασφαλίτες που λειτούργησαν κάτω από εντολές. Ξέρω όμως ότι κάτι βρωμάει πολύ άσχημα σε αυτή την ιστορία.
Συνεχίζοντας την ανάγνωση στο new247.gr βλέπω και κάτι άλλο που μου ενισχύει την άποψη ότι το κράτος και η ακροδεξιά κυβερνητική εξουσία της ΝΔ έχει στήσει «κυνήγι μαγισσών». Διαβάζω λοιπό ότι «το 2010 ο Θ.Σ. στην ανακριτική του απολογία εμφάνισε φωτογραφίες στις οποίες ο δράστης που έκαψε τη Μαρφίν φορά διαφορετικά ρούχα από εκείνον και υποστήριξε πως ήταν στην Ομόνοια εκείνη την ώρα. Οι δικαστές όμως λένε πως πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο «καθόσον εκ των ενόρκων καταθέσεων αστυνομικών οργάνων, αλλά και εκ της κοινής πείρας και λογικής, πρόσωπα που έχουν προαποφασίσει σε τέτοιου είδους συναθροίσεις να προβούν σε διακεκριμένες φθορές ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας με κίνδυνο προσώπων και πραγμάτων, λαμβάνουν μέτρα προφυλάξεως κατά της συλλήψεως και της αναγνωρίσεώς τους, όπως η αλλαγή ενδυμάτων».»
Και κάπου εδώ αρχίζει το κυνήγι μαγισσών. Ο κατηγορούμενος παρουσιάζει στοιχεία που μπορούν να τον αθωώσουν όπως φωτογραφικό υλικό του δράστη που τον δείχνει με άλλα ρούχα από εκείνα που φοράει ο κατηγορούμενος. Οι δικαστές όμως δεν το λαμβάνουν αυτό υπόψιν τους και αποτέλεσμα είναι να λένε πως σύμφωνα με την «κοινή πείρα και την λογική» μπορούν να στοιχειοθετήσουν κατηγορητήριο εναντίων του Θ.Σ.
Χωρίς στοιχεία πως μπορεί να κατηγορείται κάποιος; Με λογικά άλματα; Άλλωστε μπορεί να στοιχειοθετηθεί μια κατηγορία μόνο σε υποθέσεις; Φυσικά και γίνεται σε ένα αστικό κράτος όπου κυβέρνηση είναι ο Σαμαράς, ο τσεκουράτος Βορίδης και ο σφεράτος Φαήλος και έχει κηρύξει τον πόλεμο στα «άκρα».
Εμένα μου βρωμάει όλη αυτή η ιστορία. Μου βρωμάει γιατί γιατί εδώ και 3 χρόνια δεν έχει γίνει δίκη, γιατί επέλεξαν τώρα να το βγάλουν στη φόρα ενώ το βούλευμα υπάρχει από το Μάιο,
γιατί, αφού σύμφωνα με τις κρατικές αρχές, υπήρχαν αποδείξεις ενοχής τους άφησαν ελεύθερους με περιοριστικούς όρους στην αρχή.
Μου βρωμάει όλη αυτή η ιστορία γιατί αρχίζει ένα κυνήγι μαγισσών στο οποίο στόχοι είναι οι άνθρωποι που αντιστέκονται, οι αναρχικοί, οι αγωνιστές των Σκουριών, όλοι όσοι δεν σκύβουν κεφάλι.
Τα φιλιά μου,
Ο Άκρατος
Αναδημοσίευση από http://www.exitnews.gr/marfin-kinigi-magisson/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου