Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Τζήμερε,είσαι φασίστας με γραβάτα.



Θάνε Τζήμερε με αφορμή τα της Χρυσής Πορδής έχεις αρχίσει έναν χυδαίο και αντιστορικό αντικομμουνιστικό αγώνα. Δεν θα μπω όμως στην διαδικασία να σου εξηγήσω γιατί αυτά που λες δεν στέκουν γιατί δεν είμαι κομμουνιστής. Είμαι αναρχικός. Και ως αναρχικός εάν εχθρεύομαι κάποιο είδος πολιτικών όντων παραπάνω από τους Σταλινικούς είναι τους φασίστες με γραβάτες, διότι ο Σταλινικούς είναι σπαθί στα προτάγμά του, όσο και εάν διαφωνώ μαζί τους, τους αναγνωρίζω την καθαρότητα των λόγων τους και επομένως ξέρω με τι έχω να κάνω. Εσύ όμως πουλάκι μου, εσύ δεν είναι κάτι παραπάνω από ένας φασίστας με γραβάτα.

Πρώτα από όλα ας πάρουμε τις θέσεις του κόμματός σου για να δούμε πως νομιμοποιείς τον φασισμό στη καλύτερη ή τον υιοθετείς με μια πιο ιντελεκτουέλ φρασεολογία.

Οι θέσεις της «Δικτατορίας,Ξανά!» για το Μεταναστευτικό .

«3. Να καταργηθούν όλες οι απαράδεκτες ρυθμίσεις – όπως στο σύστημα υγείας και στην συνταξιοδότηση αλλοδαπών - που δίνουν στους μετανάστες περισσότερα προνόμια από ότι στους Έλληνες!»
λέτε για όσους μετανάστες υπάρχουν ήδη εντός τους κράτους… Και ξάφνου η μνήμη μου που δεν με απατά ποτέ θυμάται ότι πανομοιότυπη θέση έχει και η Χρυσή Πορδή όπου προτείνει  «Καμία παροχή υγείας σε λαθρομετανάστες, παρά μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις. Να σταματήσουν τα ελληνικά νοσοκομεία να περιθάλπουν όσους έχουν εισβάλει παράνομα στη χώρα και χρεώνουν με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ τα δημόσια ταμεία. Τέλος στον «υγειονομικό τουρισμό» από βαλκανικές χώρες. Άμεση και αυστηρή προτεραιότητα στους Έλληνες ασθενείς, που έχουν πληρώσει πολύ ακριβά το δημόσιο σύστημα υγείας και καταλήγουν να περιμένουν σε ουρές πίσω από αλλοδαπούς.»

Για πες μου Τζήμερε, πέραν της πιο ευγενικής διατύπωσης των 2 θέσεων αυτών, ποια άλλη διαφορά βλέπεις; Για πες μου Τζήμερε, η ζωή ενός Έλληνα και η ζωή ενός μετανάστη έχουν διαφορετική αξία για να χρίζουν και διαφορετικής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης; Για πες μου Τζήμερε, για ποιον λόγο ένας μετανάστης να μη παίρνει παραπάνω σύνταξη από έναν Έλληνα αν έχει παραπάνω χρόνια εργασίας στη πλάτη του;

Πάμε τώρα και σε άλλες θέσεις/προτάσεις

«4. Να χρησιμοποιηθούν όσοι μετανάστες δεν μπορούν να απελαθούν για φτηνό εργατικό δυναμικό σε ειδικές οικονομικές ζώνες που ταυτόχρονα θα είναι και περιοχές διαμονής τους. Διαφωνούμε με τις «φιλελεύθερες» απόψεις πως κάθε εργαζόμενος, είτε είναι μετανάστης είτε «ντόπιος», έχει τα ίδια εργασιακά δικαιώματα, διότι είναι ανεφάρμοστες στην πράξη. Όταν κάποιος φεύγει από μια χώρα όπου το επίπεδο αμοιβών είναι 1 δολλάριο τη μέρα είναι πρόθυμος να εργαστεί με αμοιβή που μπορεί να είναι κατώτερη από τον κατώτατο μισθό της χώρας προορισμού, αλλά πάντως είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που θα έπαιρνε στη χώρα του. Να μην ξεχνάμε ότι κάθε εργαζόμενος μετανάστης στερεί μια θέση εργασίας από έναν Έλληνα άνεργο.» λέτε εσείς στη Δημιουργία,Ξανά!, έλα όμως που παρόμοια θέσει έχουν και οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής που λένε ότι είναι«Ιδιώνυμο όποιο έγκλημα τελεί αλλοδαπός. Και ιι ποινές δεν θα εκτίονται σε φυλακές, αλλά σε ειδικούς χώρους κράτησης, όπου παράλληλα θα παράγεται έργο υπέρ του Δημοσίου.(ΧΑ-Τέλος στη Λαθρομετανάστευση)»

Οπότε Τζήμερε τι έχουμε εδώ; Ταύτιση πρακτικών με τους φασίστες; Και μετά μας ζαλίζεις πως σε ενοχλούν τα γκούλαγκ. Θες στρατόπεδα εργασίας για τους μετανάστες που ταυτόχρονα θα είναι και τόπος διαμονής τους. Και τι διαφορά έχει αυτό που λέτε από τις φυλακές των ναζί; Καμία επί της ουσίας.

Άσε το άλλο. Γιατί να έχουμε μικρότερο μεροκάματο από τους Έλληνες; Οι Έλληνες δηλαδή έχουν κάποια εγγενώς και εκ φύσεως ανώτερη εργατική δύναμη από εκείνη των μεταναστών ,έτσι ώστε να αξίζει παραπάνω χρήματα;

Λέτε παρακάτω ότι «
οι μετανάστες που ζουν εδώ να έχουν ένα αξιοπρεπές (στέγη, τροφή, υγεία) επίπεδο ζωής, αλλά ταυτόχρονα αυτό το επίπεδο να μην αποτελεί δέλεαρ μετακίνησης για τους γνωστούς τους, στην πατρίδα τους. Επιπλέον θα πρέπει να ωφελείται και η εθνική οικονομία και να μην αιμορραγεί από την αποστολή εμβασμάτων στο εξωτερικό.» δηλαδή θεωρείς τα προκατασκευασμένα σπίτι(κοντέινερ τα λέτε στις θέσεις σας) είναι αξιοπρεπείς χώρος στέγης; Και πάμε παραπέρα…θεωρείς δηλαδή Τζήμερε πως είναι κακό να έρθουν εδώ άνθρωποι από φτωχοποιημένες χώρες ή από χώρες σε εμπόλεμη κατάσταση, με ευθύνη της Δύσης πάντα μιας και είναι ανακατεμένη μέσω διεθνών οργανισμών παντού όπως πχ το ΝΑΤΟ, και να φτιάξουν τις ζωές τους; Αν είναι έτσι ζήτα απέλαση όλων των Ελλήνων που ζουν σε χώρες του εξωτερικού ή απαίτησε να ζουν ως εξαθλιωμένοι εργάτες σε κοντέινερ εργοστασίων… Δεν βρίσκεις λιιιίγο ρατσιστικές αυτές τις θέσεις πασάκα μου; Ε αγορίνα μου, μήπως είσαι ρατσιστής και ντρέπεσαι να το πεις δημόσια;

Ας δούμε τώρα τις θέσεις σου για την αστυνόμευση. Εκεί να δεις ταύτιση με τις θέσεις της Χρυσής Πορδής(Δημόσια Τάξη και Δικαιοσύνη).

Λέτε στη Δημιουργία,Ξανά! ότι «
Η αστυνομία θα εκπαιδευθεί κατά τα πρότυπα της Αστυνομίας των ΗΠΑ: η καταπολέμηση του εγκλήματος, ακόμα και ο τρόπος σύλληψης ενός παρανομούντα, είναι μια εργασία που χρειάζεται υψηλή εξειδίκευση.  Οι αμοιβές των αστυνομιών θα είναι ανάλογες της ευθύνης που αναλαμβάνουν και του κινδύνου που διατρέχουν.»

Και οι φασίστες λένε ότι «Επανίδρυση της Χωροφυλακής και δημιουργία νέας Ειδικής Μονάδος της Ελληνικής Αστυνομίας με βαρύ επιθετικό οπλισμό για την αντιμετώπιση των νέων φαινομένων εγκληματικότητας (αλλοδαποί ληστές με καλάσνικοφ κλπ). Είναι απαράδεκτο ο Έλληνας αστυνομικός να παραμένει άοπλος απέναντι σε βαριά οπλισμένους κακοποιούς.
- Οριστική αλλαγή του νομικού πλαισίου για τους κανόνες εμπλοκής. Το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. θα είναι νομικά κατοχυρωμένο σε κάθε περίπτωση που αντιμετωπίζει ένοπλο εγκληματία. Καλλιέργεια επιθετικού πνεύματος και απαλλαγή από το σύνδρομο ενοχής για τη χρήση του ατομικού οπλισμού.»

Μα ως γνωστών η αστυνομία των ΗΠΑ εφαρμόζει πλήρως τις προτάσεις των ναζιστών. Δηλαδή οι εκεί μπάτσοι έχουν δικαίωμα να πυροβολούν όποτε θεωρούν ότι υπάρχει κίνδυνος εγκληματικής ενέργειας. Αποτέλεσμα; Κάθε χρόνο να έχουμε υπεράριθμα περιστατικά στα οποία άοπλοι και αθώοι πολίτες να φονεύονται από τους μπάτσους και οι μπάτσοι να συνεχίζουν ακάθεκτοι το φονικό τους έργο. Τελευταίο παράδειγμα των εφαρμογών των απάνθρωπων προτάσεών σας είναι η δολοφονία μητέρας που έπασχε από επιλόχεια κατάθλιψη μέσα στο αυτοκίνητό της, στο οποίο βρισκόταν και η ενός έτους κόρη της.

Τζήμερε είσαι ένας φασίστας με γραβάτα. Τίποτα παραπάνω.

ΥΓ: Υπάρχουν ακόμα περισσότερες θέσεις ταύτισης των 2 κομμάτων όπως πχ στα ζητήματα του συνδικαλισμού, της ιθαγένειας αλλά δεν θα χάσω παραπάνω χρόνο να τα παρουσιάσω. Αυτά που έδειξα ως τώρα αρκούν.

Τα φιλιά μου,
Ο Άκρατος

4 σχόλια:

  1. Σαν να μου φαίνεται φίλε ότι δεν είσαι κομμουνιστής, αλλά πληρωμένος πληκτρογράφος τους Σαμαρά για να αποδομήσεις όσους τον απειλούν. Οι σκεπτόμενοι ψηφοφόροι ας διαβάσουν θέσεις και ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πώς εξισώνεις την εξειδίκευση και τον υψηλό επαγγελματισμό στην αστυνομία με την επιθετικότητα και τις σκληρές τακτικές δεν μπορώ να το καταλάβω. Παίρνεις και ένα παράδειγμα που ούτε ξέρουμε από που το ανέσυρες από την Αμερική και το χρησιμοποιείς ως παράδειγμα για το ότι δεν είναι επαγγελματική. Αν μη τι άλλο αυτό που λέει ο Τζήμερος στο θέμα θα εξάλειπτε τις αυθαιρεσίες στην αστυνομία, γιατί οι όποιοι "μπάτσοι" θα εκπαιδεύονταν. Για το μεταναστευτικό, δε λες τίποτα για τις προτεινόμενες πολιτικές για την ιθαγένεια που έχει στην ίδια σελίδα ο Τζήμερος, οι οποίες είναι πιο φιλελεύθερες από την υπάρχουσα κατάσταση. Και φυσικά δε λες απολύτως τίποτα για το ότι οι θέσεις επαναλαμβάνουν συνέχεια ότι το θέμα είναι πολύπλοκο, ότι η χώρα παλεύει να ισορροπήσει την ανεργία, την γκετοποίηση των παράνομων μεταναστών από τη μια και τις διεθνείς υποχρεώσεις της από την άλλη. Οι φασίστες και εθνικιστές σίγουρα δε βγάζουν θέσεις με κριτήρια οικονομικά, διεθνούς δικαίου, κράτους δικαίου και ανθρωπιστικά, αλλά με βάση την ανωτερώτητα της ελληνικής "φυλής" και το μίσος. Τι σχέση έχει αυτό με τις απόψεις της Δημιουργίας όπως βρίσκονται στις θέσεις; Αυτή η πιπίλα που τους βγάζετε όλους φασίστες, πόσο μάλλον περισσότερο κεντρώους ανθρώπους που προσπαθούν να προτείνουν κάποιες σοβαρές λύσεις για τα προβλήματα της χώρας και τα κακώς κείμενα στο κράτος, φανερώνει τουλάχιστον διανοητική τεμπελιά. Κρίμα, γιατί η Αριστερά έβγαζε παλιά ανθρώπους με ιδέες και προτάσεις που δεν αναμασούσαν χιλιοειπωμένα κλισέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για πείτε μας εσείς Άκρατε, η ζωή ενός Έλληνα κοστίζει λιγότερο από αυτή του μετανάστη; προφανώς δεν έχετε εργαστεί ποτέ, γιατί αν εργαζόσασταν επί 20 χρόνια και τώρα ήσασταν άνεργος και είχε τελειώσει και το επίδομα του ΟΑΕΔ, δεν θα είχατε καμιά περίθαλψη, ενός ένας λαθρομετανάστης που ήρθε προχθες στην Ελλάδα, μπορεί να κάνει νοσηλεία πολλών χιλιάδων ευρώ και να μην πληρώσει τίποτα, γιατί απλά δεν θα τον βρούνε ποτέ. Να μαζευτείτε λοιπόν όλοι οι έξυπνοι σαν εσένα και να πληρώνετε όλα αυτά τα έξοδα, γιατί εμείς οι υπόλοιποι απλά δεν αντέχουμε να πληρώνουμε άλλο.Για πείτε μας σε ποια χώρα άλλη γίνονται αυτά;
    Για πείτε μας επίσης, αφού διαφωνείτε με την εξειδίκευση των αστυνομικών, τι προτείνετε να τους δώσουμε από μια γκλίτσα και να τους βγάλουμε στους δρόμους;
    Και φτάνει πια η καραμέλα του φασισμού, δε μασάμε όλοι, ειδικά από έναν που δηλώνει αναρχικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ Άκρατε. Αντιστέκομαι στον πειρασμό να πέσω στο επίπεδο του «λογοπαιγνίου» «Δικτατορία, ξανά!» και να σε αποκαλέσω «Άκριτο», αλλά το κείμενό σου μου θυμίζει ένα παλιό καλαμπούρι που κάναμε παλιά για τους υποθετικούς λόγους: «Το μπουζούκι είναι όργανο, ο αστυφύλακας είναι όργανο της τάξης, άρα ο αστυφύλακας είναι μπουζούκι». Ακόμη και αν κάποιες θέσεις της «Δημιουργίας, ξανά!» προσομοίαζαν με αντίστοιχες της «Χρυσής Αυγής», αυτό θα σήμαινε ότι ο Τζήμερος είναι φασίστας; Οι τεράστιες – αβυσσαλέες διαφορές δεν έχουν καμιά σημασία;
    Φαίνεται ότι θέλεις να αγνοείς την βασική «φιλοσοφία» του φασισμού και των ολοκληρωτικών καθεστώτων γενικά, που συνοψίζεται στο εξής: Ο «Ηγέτης» έχει πάντα δίκιο, Αυτός ξέρει το σωστό και όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να τον υπακούουν χωρίς αντιρρήσεις, γιατί αλλιώς «μαύρο φίδι που τους έφαγε». Στη φιλοσοφία αυτή, συμπίπτουν δυστυχώς τόσο ο Χίτλερ και ο Μουσολίνι, όσο και ο Στάλιν και οι άλλοι «κομμουνιστές» δικτάτορες. Ο Στάλιν, που λες, πράγματι «ξηγήθηκε σπαθί» σε όσους του έφεραν αντίρρηση, ή ορθότερα «τουφέκι» στους Κάμενεφ, Μπουχάριν, Ρίκωφ, Τουχατσέφσκι κλπ. και «τσεκούρι» στον Τρότσκι… Ο «αντικομμουνισμός» του Τζήμερου, αυτήν ακριβώς την ομοιότητα μεταξύ φασισμού-ναζισμού και σταλινισμού επισημαίνει. Για εξήγησέ μας λοιπόν. Είναι δυνατό να είναι κάποιος υπέρμαχος των δημοκρατικών θεσμών, της ελευθερίας της έκφρασης και συγχρόνως φασίστας;
    Ωστόσο, μοιάζουν κάποιες θέσεις της Δημιουργίας, Ξανά! με αυτές της Χ.Α.; Οι θέσεις της ΔηΞα για το μεταναστευτικό που αναφέρεις, είναι σωστές και θα αποτελούσαν μια πραγματική λύση για τους δυστυχείς μετανάστες, που όλοι βλέπουμε να ζουν σε πλήρη ανέχεια και αναξιοπρέπεια. Και εννοεί πραγματικά ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, ενώ πουθενά δεν αναφέρονται τα κοντέϊνερ, ως μόνιμος τρόπος στέγασης. Δυστυχώς όμως είναι ξεπερασμένες από τα πράγματα. Πουθενά δεν φαίνεται ο επενδυτής που θα έκτιζε εργοστάσια και κατοικίες για τους εργαζομένους και αν βρισκόταν ένας, οι πρώτοι που θα έτρεχαν να βρουν εκεί δουλειά και να εγκαταστήσουν την οικογένειά τους είναι κάποιοι από τους 1,5 εκατομμύρια Έλληνες ανέργους. Μαζί φυσικά και οι μετανάστες. Η Χ.Α. όμως μιλάει μόνο για απελάσεις, φυλακές και «μάθε ελληνικά ή ψόφα!...»
    Για το θέμα της υγείας μίλησαν άλλοι και δεν θα πω πολλά. Πράγματι, μια πολιτισμένη κοινωνία πρέπει να παρέχει βραχυπρόθεσμα ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατεύσει την υγεία οιουδήποτε συνανθρώπου, αλλά μακροπρόθεσμα η υγεία είναι ένα αγαθό που κοστίζει και όποιος το απολαμβάνει πρέπει να το πληρώνει (από τις κρατήσεις του) ή να το έχει πληρώσει (αν είναι συνταξιούχος). Σε διαβεβαιώ ότι οι μετανάστες που έχουν νόμιμη δουλειά και περίθαλψη είναι από τους ευγενέστερους και πλέον συνεργάσιμους και ευγνώμονες ασθενείς (τυχαίνει να είμαι γιατρός). Με τους άλλους όμως, τι κατά τη γνώμη σου πρέπει να γίνεται;
    Επειδή τα πράγματα πρέπει να αξιολογούνται και ως προς τις ακραίες τους καταστάσεις, θα ήθελα να τελειώσω με 2 ερωτήματα:
    1) Αν ο Ρουπακιάς τραβούσε πιστόλι ή επιχειρούσε να διαφύγει μα το αυτοκίνητό του, η αστυνομικός (που τον συνέλαβε) έπρεπε να πυροβολήσει ή όχι;
    2) Είναι γνωστό ότι πολλοί λαθρομετανάστες ζουν υπό άθλιες συνθήκες 15 άτομα σε ένα δωμάτιο. Για πες μου φίλε, εσύ πόσους φιλοξενείς ή είσαι διατεθειμένος να στεγάσεις στο σπίτι σου;
    Αγαπητέ μου συμπολίτη, σου συνιστώ να είσαι προσεκτικότερος στις εκτιμήσεις και τις εκφράσεις σου, μήπως κάποτε μπορέσουμε σ’ αυτή τη χώρα να συνεννοηθούμε, τουλάχιστον όλοι οι πραγματικοί αντιφασίστες μεταξύ μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή