Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Ανακοίνωση από την ομάδα Ρουβίκωνα για τους πρεζέμπορους,τους μπάτσους κτλ

Τη Δευτέρα 28/4 και τη Τετάρτη 30/4 καλούνται στη ΓΑΔΑ ο Γιώργος Καλαϊτζίδης, ο Θανάσης Λιακόπουλος και ο Θανάσης Πετράτος, μέλη της αναρχικής ομάδας "Ρουβίκωνας". Η κλήση αυτή γίνεται στα πλαίσια εισαγγελικής έρευνας σχετικά με την παρέμβαση αναρχικών ενάντια στις μαφίες που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 22/3 στην πλατεία Εξαρχείων. Το γεγονός αυτό έρχεται να προστεθεί σε ενα σύνολο συμβάντων που χρονολογούνται κάποια χρόνια πριν.

Το φθινόπωρο του 2009, επί υπουργείας Δημοσίας Τάξης του Χρυσοχοΐδη, αρχίζουν να διεξάγονται  στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων μεγάλης κλίμακας αστυνομικές επιχειρήσεις. Η περιοχή βρίσκεται για μεγάλο χρονικό διάστημα υπο αστυνομική κατοχή.  Οι δυναμικές κινητοποιήσεις που ακολούθησαν τη δολοφονία του Α.Γρηγορόπουλου και ο αγωνιστικός συμβολισμός που έχουν τα Εξάρχεια με την παράλληλη ύπαρξη συνεχών δράσεων απαντήθηκε με τον υπεροπτικό ρεβανσισμό του Χρυσοχοΐδη. Κάποιοι σύντροφοι συγκροτήσαμε τότε την συνέλευση με την ονομασία "Συλλογικότητες, άτομα και κάτοικοι απο τα Εξάρχεια" με σκοπό την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ανάσχεση της κρατικής καταστολής. Πορείες, συγκεντρώσεις, αφισοκολλήσεις και άλλες δράσεις πραγματοποιούνται και μετα απο πολύμηνο αγώνα τα ΜΑΤ αποχωρούν, αποτυγχάνοντας για άλλη μια φορά να επιβάλλουν τη μόνιμη παρουσία τους στην περιοχή. Ενώ απο τη μία υπάρχει πλούσια δράση απο αγωνιζόμενους και κατοίκους ενάντια στην κρατική βαρβαρότητα κάνει  δυστυχώς  εμφάνιση ένα κομμάτι κόσμου απολίτικο και με έντονες αντικοινωνικές συμπεριφορές.  Άτομα που ουδεμία σχέση έχουν με τους πολιτικοποιημένους ανθρώπους της περιοχής και τις πολιτικές, αγωνιστικές και ιστορικές αναφορές της.  
Φθινόπωρο 2012:  Τρία χρόνια μετά η κατάσταση έχει χειροτερέψει. Το απολίτικο μπουλούκι εξελίχθηκε σε συμμορίες και οι συμμορίες σε οργανωμένη μαφία, με μεγάλη ευθύνη του αναρχικού χώρου που δεν δρομολόγησε τις απαιτούμενες διαδικασίες για την αποφυγή της παραπάνω κατάληξης. Πλέον έχει εγκατασταθεί στην περιοχή ένα πολυμελές και οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, το οποίο μάλιστα εκδηλώνει σε μεγάλο βαθμό αντικοινωνικές συμπεριφορές. Φυσικά, όπου εμπλέκεται μαφία ενυπάρχει η διασύνδεση και κάλυψη απο τις αστυνομικές αρχές. Συγκροτείται τότε απο συντρόφους και ομάδες η συνέλευση της Παρασκευής ενάντια στον κοινωνικό κανιβαλισμό, η οποία κάνει έναν διμέτωπο αγώνα ενάντια στην αστυνομική καταστολή και τις μαφίες. Οι δράσεις και οι κινήσεις που γίνονται εξελίσσονται γρήγορα σε μετωπική σύγκρουση: συγκεντρώσεις σε σημεία διακίνησης, διαπληκτισμοί και επιθέσεις σε εμπόρους, εισβολές σε υπόγεια-καβάτζες ναρκωτικών (όπου ανακαλύπτονται και καλάσνικοφ).Την ίδια περίοδο οι μαφιόζοι στοχοποιούν κι απειλούν οτι θα "πιστολιάσουν" σύμφωνα με δικά τους λεγόμενα, συντρόφους αναρχικούς που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.  
Ύστερα απο έναν μεγάλο κύκλο δράσεων η συνέλευση της Παρασκευής σταματάει, παρ'ολο που είχε επιτευχθεί βελτίωση οσον αφορά τα συγκεκριμένα φαινόμενα (με ορισμένα σημεία διακίνησης μάλιστα να "ακυρώνονται"). Λίγο καιρό μετά η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Οι συμμορίες πυροβολούν η μια την άλλη μέρα μεσημέρι ενώ η διακίνηση έχει γιγαντωθεί. Δε μας κάνει καθόλου εντύπωση που όλα αυτά γίνονται με την πλήρη ανοχή και κάλυψη της αστυνομίας καθώς η διακίνηση που πραγματοποιείται σε συγκεκριμένα και πασίγνωστα στις αρχές σημεία δεν παρεμποδίζεται.  Απο την άλλη μεριά κάθε φορά που η αστυνομία εισβάλλει στην περιοχή κυνηγάει, τραμπουκίζει, τρομοκρατεί αγωνιστές και συντρόφους ενώ δεν μπαίνει καν στον κόπο να περισυλλέξει τους κάλυκες απο ένοπλες συμπλοκές μαφιόζων που τελικά μαζεύουν οι κάτοικοι. Βέβαια, φροντίζουν με ιδιαίτερο ζήλο να εκκενώσουν το κέντρο της Αθήνας για να εισβάλλουν στο κοινωνικό κέντρο Βοξ, όπου συμμετέχουν σύντροφοι που έχουν πρωτοστατήσει στον αγώνα ενάντια στις συμμορίες των εμπόρων.  
22/3/2014: Πολυμελής ένοπλη ομάδα αναρχικών πραγματοποιεί πολιτική παρέμβαση ενάντια στις μαφίες στην πλ.Εξαρχείων. Με ανακοίνωση τους στο Indymedia αναφέρουν συγκεκριμένα: "Απο εδώ και στο εξής δεν θα γίνεται ανεκτή οποιαδήποτε εχθρική συμπεριφορά απέναντι στον πολιτικοποιημένο κόσμο της περιοχής, τους κατοίκους της, τους κινηματικούς χώρους και τα στέκια". Εμείς ως συλλογικότητα, κρίνοντας την κίνηση αυτή, θεωρούμε οτι περνάει ξεκάθαρα το μήνυμα πως, παρ'όλη την ασυλία που απολαμβάνουν οι μαφίες απο τις αρχές, οι αγωνιστές δεν θα παραδώσουν την περιοχή. Το "ισοδύναμο τετελεσμένο" είναι γεγονός.  
24/4/2014: Η ασφάλεια με κατασκευασμένη τηλεφωνική ανώνυμη καταγγελία καλεί για εξέταση τους τρείς συντρόφους της αναρχικής συλλογικότητας "Ρουβίκωνας". Σύμφωνα με την αστυνομία ο άγνωστος άντρας που έκανε την καταγγελία ανέφερε τα εξής: "Γιατί εθελοτυφλείτε και δεν ασχολείστε καθόλου με την απαγωγή που έγινε το Σάββατο στα Εξάρχεια; Αφού ξέρετε κι εσείς οτι σε αυτή εμπλέκεται η ομάδα του Γιώργου Καλαϊτζίδη που συμμετέχει και ο Θανάσης Λιακόπουλος και ο Θανάσης Πετράτος και άλλοι που έχουν διαφορές με τις μαφιόζικες ομάδες στην περιοχή". Οι κρατικοί προστάτες των διαφόρων μαφιόζων μπαίνουν μπροστά για να διαφυλάξουν οτι θα συνεχιστεί η ίδια κατάσταση στην περιοχή. Αυταπατώνται.  
Είναι προφανές οτι η κλήση των τριών συντρόφων σχετίζεται με την πολύχρονη δράση τους στον αναρχικό χώρο και τους αγώνες τους ενάντια στα φαινόμενα κοινωνικού κανιβαλισμού.  Επομένως, η στοχοποίηση τους προσδιορίζεται χρονικά πολύ πριν την κλήση τους στις 24/4. Η υποβάθμιση των Εξαρχείων σε γκέτο και κέντρο διακίνησης ναρκωτικών θα βρεί απέναντι της τα αντιστεκόμενα κομμάτια της κοινωνίας.-Ρουβίκωνας

 Πηγή; athens.indymedia,org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου