Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Άκου φοιτητάκο

Γράφει ο Άκρατος <-Πάτα κλικ ντε
Άκου φοιτητάκο.
Και εγώ φοιτητής είμαι. Και εγώ τραβάω τα ίδια ζόρια με εσένα. Και μένα μου στοιχίζει η χαμένη εξεταστική. Αλλά πιο πολύ μου στοιχίζει ένα πτυχίο υποβαθμισμένο. Για τον λόγο αυτό προτιμώ να χάσω μια εξεταστική , εξαιτίας ενός αγώνα, και να έχω ένα πτυχίο αξιοπρεπές και με επαγγελματικά δικαιώματα από το να έχω μια εξεταστική ένα πτυχίο κωλόχαρτο. Δεν σε νοιάζει η ποιότητα των σπουδών σου και του πτυχίου σου; Όχι βέβαια, σιγά μην σε νοιάζουν. Εσύ το πτυχίο σου θες.

Άκου φοιτητάκο.
Δεν σε νοιάζει  που διώχνουν συμβασιούχους καθηγητές(ΠΔ 407). Εσύ θες να κάνεις μάθημα και οι απεργίες των καθηγητών  ,που τις κάνουν για να μείνουν και οι συμβασιούχοι, σου χαλάνε το πρόγραμμα. Μα χωρίς 407 πως θα έχεις ένα πλήρες πρόγραμμα σπουδών; Το ξέρεις ότι υπάρχουν τμήματα που στηρίζονται μόνο σε 407 ; Αυτά τα τμήματα, οι φοιτητές αυτών των τμημάτων δεν σε νοιάζουν; Όχι  βέβαια, σιγά μην σε νοιάζουν. Εσύ το πτυχίο σου θες.

Άκου φοιτητάκο.
Δεν σε νοιάζει που απολύουν τους διοικητικούς υπαλλήλους. Και για πες μου ρε εξυπνάκια ποιοι θα λειτουργούν τις τόσες υπηρεσίες που είναι απαραίτητες για να σταθεί ένα πανεπιστήμιο; Και δεν σε νοιάζει που απολύονται τόσοι άνθρωποι ρε; Όχι βέβαια, σιγά μην σε νοιάζουν. Εσύ το πτυχίο σου θες.

Άκου φοιτητάκο.
Ναι γελοίε ΔΑΠίτη φοιτητή, σε εσένα αναφέρομαι που σε κάθε απεργία και σε κάθε κατάληψη τρέχεις σαν σκυλάκι στα γραφεία πρυτάνεων και προέδρων τμημάτων να πάρεις γραμμή, σε εσένα μίζερο πλάσμα που αυτοσκοπός σου είναι να γλύφεις την κωλοτρυπίδα της εξουσίας για να σου πετάν ένα ξεροκόμματο γκλαμουριάς στα παρακμομάγαζα, εσένα λοιπόν δεν σε νοιάζει τίποτα πέραν της κωλάρας σου που ψάχνει να βολευτεί. Εσένα όμως γελοίε τσάτσε, μίζερο ανθρωπάκι, που εμποδίζεις αγώνες θα σε τσακίσω όπου σε βρίσκω.
Θα σε τσακίσω γιατί πέραν του ότι για το πρόσκαιρο προσωπικό σου όφελος είσαι τροχοπέδη σε κάθε προσπάθεια αντίστασης, είσαι και ο μαλάκας που υποθάλπτεις ναζίδες μέσα στην κωλοπαράταξή σου.

Άκου φοιτητάκο.
Για να τελειώνουμε. Είμαστε αποφασισμένοι, ανθέλληνες αριστεροί και αναρχοκομμούνια να κλείσουμε τις σχολές, να κλείσουμε τις πόρτες επικοινωνίας με Υπουργεία και Κυβέρνηση και να ανοίξουμε τις πόρτες συνδιαμόρφωσης με τα τμήματα της κοινωνίας που παλεύουν και βάλλονται. Με τους εργαζόμενους και τους μετανάστες, με τους άνεργους και τους ημιαπασχολούμενους. Με όσους αντιστέκονται στη Χαλκιδική και στα Εξάρχεια. Με όσους θέλουν μια κοινωνία ελεύθερη χωρίς καταπίεση.

Άκου φοιτητάκο.
Θα μας πεις ότι αναπαράγουμε το σάπιο σύστημα της μεταπολίτευσης και θέλουμε οι διορισμένοι να μην πειραχθούν. Όχι βλάκα. Θέλουμε όλοι όσοι κλέψαν και κλέβουν να φύγουν από τις σχολές μας. Αλλά δεν αυτοί δεν είναι όλοι οι ΙΔΑΧ. Είναι ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου που έδινε μπόνους στον εαυτό τους. Είναι το μεγαλοκεφάλι του ΑΠΘ που έκανε δώρο κινητά σε ηθοποιούς. Δεν είναι οι καθαρίστριες και οι φύλακες. Δεν είναι οι υπάλληλοι της Μέριμνας . Δεν είναι ο συμβασιούχος 407 καθηγητής αλλά είναι ο μόνιμος που παίρνει διπλές χρηματοδοτήσεις για την ίδια έρευνα.

Άκου φοιτητάκο.
Είσαι καρκίνωμα στη κοινωνία. Ή θα φύγεις μόνος σου ή θα σε βγάλουμε με το ζόρι. Και μαζί με σένα θα βγάλουμε και όλο το συμφερτό που σέρνεις από πίσω. Τους γαλαζοπράσινους νταβάδες των σχολών μας, τους γραφειοκράτες που κοιτάνε να καβατζάρουν πολιτικές υπεραξίες και κάθε έναν που θέλει να βγάλει κέρδος πατώντας πάνω στις σπουδές μας.

Κατάλαβες μίζερε φοιτητάκο;

4 σχόλια:

  1. Άκου φοιτητάκο, ΔΕΝ σου ζητάω να αγωνιστείς για πτυχίο με αξία. Ξέρω οτί αυτό είναι απλά μια μαλακία που λένε οι αριστεροί για να τους ψηφίζεις στις εκλογές. Ξέρω, και πρέπει να το καταλάβεις και εσύ, φοιτητάκο, ότι το πανεπιστήμιο δεν είναι αποκομμένο απο το καπιταλιστικό σύστημα παραγωγής που υπάρχει έξω απο αυτό. Ξέρω, και πρέπει να το καταλάβεις και εσύ, ότι πτυχία με αξία, απο ένα πανεπιστήμιο που διαμορφώθηκε στην μορφή που ήταν μέχρι τώρα, απο παλιές, καλές καπιταλιστικές ανάγκες δεν πρόκειται να δεις. Ξέρω ότι ο καπιταλισμός ΔΕΝ έχει ανάγκη όσους "επιστήμονες" είχε (?) πριν 30 χρόνια, επίσης ξέρω ότι ο κοινωνικός ανταγωνισμός δεν βρίσκεται στο ίδιο σημείο που ήταν όταν προκειμένου να εξομαλυνθεί, κάποιος έξυπνος έφτιαξε το δημόσιο κρατικό πανεπιστήμιο για να βολέψει τα παιδιά της εργατικής και μικροαστικής τάξης.Άκου φοιτητάκο το πανεπιστήμιο αναδιαρθρώνεται για να προσαρμοστεί στις εκάστοτε ανάγκες του συστήματος παραγωγής. Όσοι λοιπόν σου μιλάνε πτυχία με αξία, την στιγμή που για τον καπιταλισμό είσαι όλο και πιο άχρηστος, έχουν ένα πτώμα στο στόμα τους.

    Αναρχοκομμούνι φοιτητάκος με λίγες αυταπάτες και περίσσιο ταξικό μίσος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντί να γράψεις αυτό το κείμενο, κάτσε αναλογίσου με πόσο μίσος έχουν ταΐσει την ψυχή σου και τι ύφος χρησιμοποιείς στο λόγο σου. Εσύ - και γενικά όλοι όσοι νιώθουν την ανάγκη να εξωτερικεύσουν αυτή την οργή - θα είστε οι υπαίτιοι για τον αυριανό εμφύλιο. Οι υπαίτιοι για τα πτώματα που θα μαζεύουμε. Γίνομαι ρομαντικός, γραφικός και υπερβολικός; Ελπίζω, γιατί αλλιώς, όταν έρθει εκείνη η στιγμή, θα είναι πολύ αργά για να μετανιώσετε. Θα βιώνουμε ήδη την αρχή τού τέλους και πολύ πιθανή έκβαση (αρκετά αισιόδοξο σενάριο) θα είναι μια εκ νέου Χούντα.

    Υ.Γ. Το γεγονός ότι θα είστε υπαίτιοι, δε σημαίνει για κανένα λόγο ότι θα είστε και οι μοναδικοί. Προφανώς. Μην το πάρετε προσωπικά, απλά καλό θα ήταν ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Αν χρησιμοποιήσεις το συγκεκριμένο ως επιχείρημα, θα είσαι σαν το παιδάκι του Γυμνασίου, που το βγάζει έξω η δασκάλα του και αναρωτιέται γιατί δε βγήκε και ο διπλανός του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και είπεν Κύριος τοις τέκνοις Αυτού: Ψήφισε και σε αυτές τις ΕΚΛΟΓΕΣ για να ανακυρηχθεί η στέψη του Μεσσίου που θα σώσει τους φοιτητάς και το επαγγελματικό των μέλλον. Θα αναγεννήσει δε το φοιτητικό κίνημα ο Σωτήρ Ούτος. Το οποίο κίνημα ως μια άλλη φωτισμένη σύσσωμη νεολαία θα αγωνιστεί για ψωμί παιδεία ελευθερία συγκρουόμενη με τους δυνάστας και θα αφυπνίσει συνειδήσεις ώστε ο λαός από μόνος του να αγωνιστεί για τα δικαιώματα και τα δίκια του. Ψήφισε τεκνίο μου για να σώσεις το μέλλον της Ελλάδας και των παιδιών της. Το διακύβευματων εκλογών είναι υπέρμετρη αξίας. Οι εκλογές των φοιτητών καθορίζουν το μέλλον της κοινωνίας ολόκληρης. Δεν είναι απλά μια διαδικασία στην οποία κάποιοι προσπαθούν να φτιάξουν πολιτική καριέρα στις πλάτες των τσιρακίων της παραταξής των. Ουδέ είναι μια διαδικασία στην οποία κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να εκπροσωπήσουν τους φοιτητές καλύτερα από τους ιδίους. Οι εκλογές δεν αφορούν απλά και μόνο την διαχείριση ενός συλλόγου φοιτητών που έχει σχέση μόνο με δραστηριότητες όπως εκτύπωση φωτοτυπιών, τοποθέτηση ανακοινώσεων και εκπροσώπηση των φοιτητών σε συνελεύσεις των μελών ΔΕΠ στις οποίες οι εκπρόσωποι αυτοί μπορούν να προτείνουν διάφορα για την σχολή και η διοίκηση της σχολής να τους γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων της. Όχι, φυσικά. Οι εκλογές των συλλόγων φοιτητών αφορούν επίσης, κυρίως τα σοβαρά θέματα της κοινωνίας και δεν είναι πανηγυράκι όπως λένε κάποιοι κακοήθεις αναρχικοί. Οι εκλογές λοιπόν μπορούν να αλλάξουν την κοινωνία επειδή είθισται όσοι συμμετέχουν σε αυτές να είναι βαθιά πολιτικοποιημένοι και να συμμετέχουν στους κοινωνικούς αγώνες με πάθος. Μην παραλέιψετε λοιπόν να πάτε να ψηφίσετε γιατί η κοινωνία το επιτάσσει και το ζητά για να αλλάξει επιτέλους προς το καλύτερο, να λυθούν δηλαδή όλα τα προβληματά της όπως είναι το ότι ο απλός λαός πρέπει να πληρώσει παράνομους φόρους που θέτει το κράτος. Όπως ότι η ανεργία μαστίζει τον απλό λαό ο οποίος βρίσκεται σε απελπισία γιατί δεν ξέρει τί αύριο θα του ξημερώσει. Όπως το ότι δεν υπάρχει πια δωρεάν υγεία και ότι αυξάνονται οι άστεγοι. Με τέτοια σοβαρά θέματα λοιπόν σχετίζονται οι φοιτητικές εκλογές. Γρηγορείτε τέκνα και μην αδιαφορήτε ίνα μη γίνωσι να πράγματα χειρότερα από την σήμερον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή