Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Mε εντολή Σαμαρά τέλος στα Στρουμφάκια




Τα στρουμφάκια είναι μια μακροχρόνια σειρά κινουμένων σχεδίων που προβάλλεται με τεράστια επιτυχία στους ελληνικούς τηλεοπτικούς δέκτες. Ο αξιαγάπητος όμως πρωθυπουργός μας αποφάσισε να βάλει τέλος στη σειρά με μια εντολή και μόνο. Ο λόγος της απόφασης αυτής είναι ότι ο μεγάλος η ηγέτης της πατρίδας έπιασε τον γιό* του να έχει αναρχοκομμουνιστικάς ιδέας εμφανώς επηρεασμένος από την σειρά κινουμένων σχεδίων.

Πιο συγκεκριμένα ο ξενόγλωσσος τίτλος στης εκπομπή S.M.U.R.F σημαίνει Socialist Men Under Red Father όπου στην ελληνική σημαίνει Σοσιαλιστές Άνθρωποι Κάτω από τον Κόκκινο Πατερούλη. Είναι κάτι παραπάνω από εμφανές ότι το όνομα της σειράς παραπέμπει εις τον κομμουνιστοσυμμορίτη Στάλιν όπου το παρατσούκλι του ήταν Πατερούλης(Papa-Stalin) ενώ τον κεντρικό ήρωα της σειράς τον αποκαλούν Πάπα-Στρουμφ.

Επίσης είναι εκλπηκτική η ομοιότητα ανάμεσα στον Marx Karl και τον Πάπα-Στρουμφ:


Μερικά ακόμα στοιχεία που δείχνουν ότι τα στρουμφάκια είναι προπαγανδιστές αναρχοκομμουνιστικών ιδεών είναι τα εξής:


  1. Κάθε Στρουμφ φοράει το ίδιο ακριβώς στολή (λευκό καπέλο, λευκό παντελόνι) 
  2. Ο ηγέτης των Στρουμφ είναι ένας σοφός και ισχυρός άνθρωπος ο οποίος ασκεί αναμφισβήτητη εξουσία όπως και ο Στάλιν, μόνος που τον υποσκάπτει μερικές φορές είναι ο Σπυρτούλης ο οποίος μοιάζει με τον κομμουνιστή Τρότσκι και οποίος εξορίζεται από το χωριό όπως και ο Τρότσκι από την ΕΣΣΔ. Δείτε την ομοιότητα.
  3. Δεν υπάρχει νομισματικό σύστημα και ιδιοκτησία όπως λένε οι σοσιαλιστές που θέλουν να μας πάρουν τα σπίτια και τις γυναίκες(ακόμα και το μοναδικό θηλυκό στρουμφάκι, τη Στρουμφίτα, το «μοιράζονται» τα αρσενικά.)
  4. Τα Στρουμφάκια συχνά τρώνε σε κοινό τραπέζι όπως τρώγανε και στην ΕΣΣΔ με τα δελτία περιμένοντας τη σειρά του για ένα πιάτο φαγητό.
  5. Δεν υπάρχουν θρησκευόμενα Στρουμφάκια, είναι όλα τους άθεα 
  6. Το τραγουδάκι "Λα Λα Λα Λα Λα Λα" τραγουδιέται από όλους όπως οι κομμουνιστές τραγουδάνε την Διεθνή. 
  7. Ο ορκισμένος εχθρός τους,ο Δρακουμέλ, έχει δήθεν εμμονή με τη μετατροπή τους σε χρυσά νομίσματα. Έτσι η σειρά παρουσιάζει την προσπάθεια για απόκτηση πλούτη ως κάτι κακό και γεμίζει με κομμουνιστές ιδέες τα αγνά μυαλά των παιδιών μας.
  8. Τέλος είναι όλοι εργάτες,δεν υπάρχει ούτε ένας που να εργάζεται σε δουλειά γραφείου.



(αναφερόμαστε στον ίδιο γιο που πριν λίγο καιρό τον είχαν πιάσει να αντιγράφει σε διαγώνισμα στο σχολείο και όπως είχε δηλώσει τότε ο νεαρός Σαμαράς λόγος της αντιγραφής ήταν η άρνηση στης στείρας απομνημόνευσης που επιβάλει το εκπαιδευτικό σύστημα)

Το κείμενο είναι σατυρικό και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου